Sunday 21st of October 2018 03:43:43 PM

Φιλιά-χάδια σε 10χρονη

Φιλιά-χάδια σε 10χρονη

ΕΝΟΧΟΣ κηρύχθηκε χθες από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας 36χρονος ο οποίος αντιμετώπιζε 22 συνολικά κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης, και συγκεκριμένα της δεκάχρονης κόρης της πρώτης ξαδέλφης της συζύγου του. Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση ο κατηγορούμενος μεταξύ Μαΐου του 2015 και Μαΐου του 2016 σε μια περίπτωση φίλησε την ανήλικη στο στόμα ενώ σε συνολικά άλλες δέκα περιπτώσεις, τη χαΐδεψε στα γεννητικά όργανα, στα οπίσθια και στο στήθος, καθώς επίσης και σε μια εξ αυτών μόνο τη φίλησε και στις υπόλοιπες τη φίλησε στο στόμα.

Στην ομόφωνη καταδικαστική απόφαση τους οι Δικαστές ‘Ελενα Εφραίμ (Πρόεδρος) Νίκος Γερολέμου και Στέλλα Μέσσιου (Μέλη) επεσήμαναν ανάμεσα στα άλλα και τα ακόλουθα:  «Ο Κατηγορούμενος παραδέχθηκε εξαρχής ότι φίλησε την ανήλικη σε όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις, και πως αυτή η συμπεριφορά του συνιστά άσεμνη επίθεση πλην όμως αρνείτο πως προέβη στις υπόλοιπες πράξεις και πως η όποια συμπεριφορά του συνιστά σεξουαλική κακοποίηση παιδιού, εν τη εννοία του Νόμου.

Έτσι διεξήχθη ακρόαση της υπόθεσης. Η βασική θέση της Υπεράσπισης ήταν πως αυτός έπασχε από «παλινδρόμηση», ήτοι παιδικότητα, και πως οδηγείτο από παθολογικά ερωτικά αισθήματα και ψυχαναγκαστική ζήλια προς την ανήλικη, καθώς επίσης και πως δεν κατείχε θέση εμπιστοσύνης προς την ανήλικη και δεν υπήρξε κατάχρηση αυτής της θέσης, ούτως ώστε να στοιχειοθετείται το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης. Προς υποστήριξη αυτής της θέσης, για την Υπεράσπιση κλήθηκε ένας Κλινικός Ψυχολόγος ο οποίος κατέθεσε ότι διαπίστωσε τα πιο πάνω αξιολογώντας τον Κατηγορούμενο τον οποίο και υπέβαλε σε θεραπευτικό πρόγραμμα. Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο επισήμανε πως η μαρτυρία της ανήλικης παρέμεινε αδιαμφισβήτητη και έκρινε πως η ανήλικη ήταν πλήρως αξιόπιστη αναφορικά με τις πράξεις του Κατηγορουμένου έναντι της.

Αφού έκρινε πως η ανώμοτη δήλωση του Κατηγορούμενου και τα όσα ανέφερε στην κατάθεση του προς την Αστυνομία δεν αποτελούσαν πειστικές εξηγήσεις, χωρίς ενδοιασμό κατέληξε πως τα γεγονότα της υπόθεσης έχουν ως τα εξέθεσε η ανήλικη. Για την Κατηγορούσα Αρχή κατέθεσαν δύο εμπειρογνώμονες, ήτοι μια Κλινική Ψυχολόγος η οποία προέβη σε ψυχολογική αξιολόγηση της ανήλικης και ένας Ψυχίατρος ο οποίος εξέτασε τον Κατηγορούμενο. Το Κακουργιοδικείο δέχθηκε τη μαρτυρία των μαρτύρων κατηγορίας ως αντικειμενική, ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη, ενώ απέρριψε τη μαρτυρία του μάρτυρα Υπεράσπισης καθότι αυτή στηρίζετο σε ελλιπές πραγματικό υπόβαθρο, ήταν ασαφής και μη επιστημονικά τεκμηριωμένη. Έτσι κατέληξε πως η συμπεριφορά του Κατηγορουμένου προς την ανήλικη εντάσσεται στο προφίλ του παιδόφιλου, ο οποίος προσεγγίζει το θύμα, αποκτά την εμπιστοσύνη του, ικανοποιεί τις ανάγκες του θύματος, το απομονώνει, εκδηλώνει σεξουαλική συμπεριφορά έναντι του θύματος και αποκτά τον έλεγχο του.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Κακουργιοδικείου, ο Κατηγορούμενος απέκτησε την εμπιστοσύνη της μητέρας και της ανήλικης και έτσι έβλεπε πολύ συχνά την ανήλικη και τη βοηθούσε στα μαθήματα της. Ο Κατηγορούμενος, σε πλήρη μυστικότητα, έκανε πολλά δώρα στην ανήλικη, της έγραφε χειρόγραφες επιστολές, έβγαζε φωτογραφίες και βίντεο και αντάλλασσαν καθημερινά μηνύματα στα κινητά. Την έπαιρνε βόλτες, στα καταστήματα και στη θάλασσα, μόνοι, χωρίς να γνωρίζει η μητέρα της ανήλικης και η σύζυγος του ότι αυτοί θα ήταν μόνοι, και την οδηγούσε σε κάποια απόμερα σημεία στη Λευκωσία όπου συνήθως προέβαινε στις πράξεις του ενώ επέδειξε κρυφά την ίδια συμπεριφορά και στη θάλασσα, έχοντας ως απώτερο σκοπό του σε κάποιο στάδιο να επιτύχει και ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή μαζί της.

Την προτελευταία φορά που συναντήθηκαν και πήγαν σε γνωστό ταχυφαγείο, όπου για πρώτη φορά ο Κατηγορούμενος αγκάλιασε και φίλησε την ανήλικη δημόσια, υπάλληλοι εκεί αντιλήφθηκαν την απρεπή συμπεριφορά του Κατηγορουμένου και προέβησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία και έτσι εξιχνιάστηκε η παρούσα υπόθεση. Το Κακουργιοδικείο, ερμηνεύοντας τις πρόνοιες του σχετικά πρόσφατου περί της Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης, της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας Ν.91(Ι)/14, στον οποίο στηρίζονταν οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού, κατέληξε πως η υπό εξέταση περίπτωση καλύπτετο πλήρως από το Νόμο και πως αποδείχθηκαν όλα τα συστατικά στοιχεία του αδικήματος της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού. Με βάση την καταδικαστική απόφαση, η υπόθεση ορίστηκε στις 28.7.2017 για αγόρευση για μετριασμό της ποινής και ο Κατηγορούμενος διετάχθη όπως παραμείνει υπό κράτηση».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών λόγω της ηλικίας της παραπονούμενης.Πρόσθεσε ένα σχόλιο