Saturday 16th of February 2019 09:58:35 PM

Τη μαύρισε και τη βίασε

Τη μαύρισε και τη βίασε

Ο ΒΙΑΣΜΟΣ αποτελεί τη χείριστη μορφή εξευτελισμού και κακοποίησης που μπορεί να υποστεί ένας άνθρωπος, επεσήμανε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας καταδικάζοντας ομόφωνα σε φυλάκιση οκτώ χρόνων 47χρονο ο οποίος παραδέχθηκε ότι βίασε 39χρονη Ρωσίδα μέσα στα δημόσια αποχωρητήρια της πλατείας Σολωμού στη Λευκωσία. Το έγκλημα διαπράχθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 γύρω στα μεσάνυκτα. Αλλοδαπός που πήγαινε προς τα αποχωρητήρια των ανδρών άκουσε μέσα από αυτά γυναικείες φωνές και κάλεσε τους φίλους του. Όλοι μαζί εισήλθαν στα αποχωρητήρια και πρόσεξαν γυμνή μια γυναίκα και έναν άνδρα χωρίς παντελόνι. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που συνέλαβε τον άνδρα ο οποίος ήταν Κύπριος ενώ ασθενοφόρο μετέφερε τη γυναίκα στο Νοσοκομείο γιατί δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της, δεν συγκοινωνούσε και είχε εμφανή τραύματα στο πρόσωπο της.

 Γιατρός που την εξέτασε διαπίστωσε 24 συνολικά τραύματα στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματος της. Σε κατάθεση της ανέφερε ότι είναι παντρεμένη με ένα παιδί και ότι έχει πρόβλημα αλκοολισμού. Τη συγκεκριμένη μέρα ο σύζυγος της την μετέφερε στο Νοσοκομείο για εξετάσεις, αλλά μάλωσαν και αυτή έφυγε και ήρθε περπατητή στο κέντρο της Λευκωσίας όπου αγόρασε ένα μπουκάλι ζιβανία και το ήπιε. Κάποια στιγμή ήθελε να πάει στο αποχωρητήριο και κατέβηκε στα δημόσια αποχωρητήρια της πλατείας Σολωμού και κάθισε σε περιτοίχισμα. Τότε ο Κατηγορούμενος την πλησίασε και προσπάθησε να την αγκαλιάσει. Η ίδια θύμωσε και σηκώθηκε για να απομακρυνθεί από κοντά του.

Αφού πήγε στο αποχωρητήριο, άφησε την πόρτα λίγο ανοικτή για να βλέπει από το φως του διαδρόμου επειδή στο αποχωρητήριο δεν υπήρχε φωτισμός, και μόλις κατέβασε το παντελόνι της ο Κατηγορούμενος έσπρωξε την πόρτα και μπήκε μέσα στο αποχωρητήριο. Προσπάθησε να την αγκαλιάσει ξανά και τότε η παραπονούμενη τον έσπρωξε, όποτε αυτός θύμωσε και την έσπρωξε προς τα πίσω με αποτέλεσμα αυτή να κτυπήσει στο κεφάλι και στην πλάτη. Ακολούθως ο Κατηγορούμενος την άρπαξε, τη δάγκωσε, την κτύπησε στο τραύμα στο κεφάλι της και στο υπόλοιπο της σώμα και ήρθε σε παράνομη συνουσία μαζί της, κρατώντας παράλληλα το στόμα της με τα χέρια 4 του για να μην φωνάζει. Σε κάποια στιγμή η παραπονούμενη κατάφερε να βγει έξω από το αποχωρητήριο, όταν ο Κατηγορούμενος την τράβηξε ξανά πίσω και ήρθε σε παράνομη πρωκτική συνουσία μαζί της.

Στο μεταξύ ο 47χρονος ο οποίος είναι άνεργος και άστεγος εξετάστηκε από ψυχίατρο που τον έκρινε ως άτομο με διαταραγμένη προσωπικότητα, χρήζει ψυχιατρικής θεραπείας αλλά είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δίκη.

Στην ομόφωνη απόφαση τους οι τρεις Δικαστές Έλενα Εφραίμ (Πρόεδρος) Νίκος Γερολέμου και Στέλλα Μέσσιου (Μέλη) εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη αύξηση των σεξουαλικών εγκλημάτων στον τόπο μας. Δυστυχώς, επεσήμαναν οι τρεις Δικαστές, παρατηρούμε μια σταθερή και συνεχόμενη αύξηση στην καταχώριση υποθέσεων που αφορούν σεξουαλικά αδικήματα. Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί πως τέτοιες υποθέσεις καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό του συνόλου των υποθέσεων που εκκρεμούν τώρα ενώπιον μας. Ενόψει της έξαρσης που παρατηρείται στη διάπραξη αυτού του είδους αδικημάτων, το καθήκον για επιβολή αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών καθίσταται αναγκαίο και επιβεβλημένο.

Παράλληλα στη δικαστική απόφαση τονίζεται ότι η έκταση και ο αριθμός των τραυμάτων που έφερε η παραπονούμενη καταδεικνύει την αντίσταση που προέβαλε στις σεξουαλικές ορέξεις του κατηγορουμένου, καθιστώντας εμφανές πως η ίδια δεν επιθυμούσε ερωτική επαφή μαζί του, και παράλληλα τη συμπεριφορά του τελευταίου για να καταφέρει να καθηλώσει και ακινητοποιήσει το θύμα προς ικανοποίηση αυτών των ορέξεων του. Είναι καθόλα εύλογο το συμπέρασμα πως ο Κατηγορούμενος έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να εξουδετερώσει την όποια αντίσταση του θύματος του χρησιμοποιώντας υπέρμετρη και απερίσκεπτη βία, μη διστάζοντας να το κτυπήσει σε όλα σχεδόν τα μέρη του σώματος. Αρχικά την έσπρωξε με αποτέλεσμα αυτή να κτυπήσει στο κεφάλι και στην πλάτη ενώ μετά την άρπαξε, τη δάγκωσε, την κτύπησε στο τραύμα (παλιό με κρανιοτομή) στο κεφάλι της και στο υπόλοιπο της σώμα και μάλιστα της έκλεισε και το στόμα στη δεύτερη περίπτωση (πρωκτικού) βιασμού για να μην φωνάξει και ενδεχομένως ακουστεί. Πρόκειται κυριολεκτικά για μια πάλη μεταξύ θύματος και Κατηγορουμένου την οποία όμως δυστυχώς δεν κέρδισε το θύμα με κατάληξη να υποστεί την ικανοποίηση των ορέξεων του Κατηγορουμένου. Αυτή η συμπεριφορά του Κατηγορουμένου αποκαλύπτει βασικά ένα μαινόμενο θύτη που κτύπησε την παραπονούμενη ανελέητα και αλύπητα με μοναδικό σκοπό την καθήλωση της και την επίτευξη του διαστρεμμένου του στόχου. Πρόκειται αναμφίβολα για μια βάναυση συμπεριφορά εφόσον ο Κατηγορούμενος την ξυλοκόπησε και την κακοποίησε σε ολόκληρο της το σώμα.  Υπέρ του κατηγορούμενου το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη το λευκό του ποινικό μητρώο και το ότι παραδέχθηκε το έγκλημα γεγονός που σε τέτοιου είδους αδικήματα αποκτά ιδιαίτερη σημασία και επιδρά στη μείωση της ποινής, αφού δεν καλείται το θύμα να αφηγηθεί τα γεγονότα και να υποχρεωθεί να βιώσει εκ νέου την τραυματική εμπειρία που έζησε.Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Τελευταιες δημοσιευσεις