Sunday 21st of October 2018 03:36:15 PM

Απιστία (;) της συζύγου

Απιστία (;) της συζύγου

«Η ΣΥΖΥΓΟΣ σου διατηρεί ερωτική σχέση με τον σύζυγο μου» αποκάλυψε η,  κατά την ίδια, απατημένη γυναίκα, με αποτέλεσμα να εκραγεί βόμβα στα θεμέλια της οικογένειας και να διαλυθεί  μετά από 26 χρόνια γάμου και μετά την απόκτηση τριών παιδιών που σήμερα είναι ενήλικα.

Μάλιστα η… απατημένη γυναίκα πληροφόρησε σχετικά και δύο γειτόνισσες της καθώς και το μεγάλο παιδί της χωρισμένης οικογένειας. Οι δύο γειτόνισσες με τη σειρά τους το είπαν στους συζύγους τους και οι τελευταίοι στον… απατημένο σύζυγο, που αντέδρασε με βία, και η μητέρα των παιδιών του με αίτηση διαζυγίου. Η αιτήτρια ζήτησε από το Οικογενειακό Δικαστήριο Λάρνακας τη λύση του γάμου με τον σύζυγο της λόγω ισχυρού κλονισμού της έγγαμου σχέσης  εξ’ υπαιτιότητας του καθ’ ου η αίτηση.

Στην ένορκη δήλωση της η αιτήτρια προβάλλει τη θέση ότι ο γάμος των διαδίκων ήταν από την αρχή προβληματικός λόγω της συμπεριφοράς του καθ΄ου η αίτηση.  Το 2010 και εντεύθεν τα προβλήματα αυτά εντάθηκαν λόγω του ότι ο καθ΄ου  ήταν νευρικός και κατηγορούσε ψευδώς την αιτήτρια ότι είχε εξωσυζυγικούς δεσμούς, την προσέβαλε μπροστά σε συγγενείς και φίλους, μπροστά στα παιδιά τους, μετά όμως μετάνιωνε και της έλεγε ότι την αγαπά και ότι δεν μπορούσε  να κάνει χωρίς εκείνη. 

Στο συζυγικό οίκο, λόγω των πιο πάνω, υπήρχε ένταση και καβγάδες.  Το 2012, λόγω ενός καβγά που οφείλετο στην παθολογική ζήλια του συζύγου, η αιτήτρια του ζήτησε να χωρίσουν.  Τότε αυτός την έβρισε με χυδαίες φράσεις, την κτύπησε προκαλώντας της σωματική βλάβη, την έδιωξε από το συζυγικό δωμάτιο και έκτοτε βρέθηκαν σε διάσταση κάτω από την ίδια στέγη. 

Για το επεισόδιο αυτό  καταχωρήθηκε ποινική υπόθεση.  Λόγω του ότι μεγάλη τους κόρη (26 χρονών)   θα γεννούσε  και με την υπόσχεση του πατέρα της ότι θα άλλαζε συμπεριφορά, η σχέση τους αποκαταστάθηκε και η αιτήτρια, προέβηκε σε ένορκη της δήλωση στο Δικαστήριο όπου δήλωνε ότι συμφιλιώθηκε με το σύζυγό της.  Έτσι, η ποινική υπόθεση  εναντίου του απεσύρθη και διακόπηκε.

Δεν μέτρησαν οι μάρτυρες

 

Στη μαρτυρία του ο σύζυγος απέδωσε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον γάμο τους, στην εξωσυζυγική σχέση μου διατηρούσε η αιτήτρια και προς επίρρωση του ισχυρισμού του, πρόσφερε μαρτυρία των δύο ανδρών στους οποίες οι γυναίκες ανέφεραν τα περί εξωσυζυγικής σχέσης της αιτήτριας, καθώς και της 26χρονης κόρης του.

Εν πάση περιπτώσει στις πιο πάνω μαρτυρίες δεν προσδίδεται καμία βαρύτητα.  Πρόκειται για εξ΄ ακοής μαρτυρία που βασίζεται στα όσα δηλώθηκαν από τις συζύγους και συγκεκριμένα, τη σύζυγο του υποτιθέμενου τρίτου προσώπου, και τις συζύγους των δύο μαρτύρων.  Πρόκειται για εξ΄ ακοής μαρτυρία πέραν του πρώτου βαθμού, για την οποία δεν κλητεύθηκαν τα πρόσωπα τα οποία έκαμαν την αρχική δήλωση. 

Αποσβέστηκαν τα γεγονότα

Εκδίδοντας το διαζύγιο, το τριμελές Οικογενειακό Δικαστήριο, επεσήμανε πως τα επικαλούμενα κλονιστικά γεγονότα τα οποία οδήγησαν στην πρώτη διάσταση των διαδίκων έχουν αποσβεσθεί λόγω του γεγονότος ότι υπήρξε και από τους δύο συζύγους παροχή αυτού που  στο ελληνικό Δίκαιο αποκαλείται «συγγνώμη» και η οποία αποτελεί και σήμερα λόγο απόσβεσης του δικαιώματος διάζευξης.  Στο σύγγραμμα της Ε. Κουνούγερη-Μανωλεδάκη «Οικογενειακό Δίκαιο» Τόμος Ι, Β΄ ΄Εκδοση, σελίδα 400 αναφέρεται: «Συγνώμη είναι η ρητή ή σιωπηρή εξωτερίκευση της σταθερής βούλησης του συζύγου να συμφιλιωθεί με τον άλλο σύζυγο, που προκάλεσε το υπαίτιο κλονιστικό γεγονός και να συνεχίσει την έγγαμη συμβίωση μαζί του παρά τον κλονισμό που αρχικά δημιουργήθηκε.» 

Στο μεταξύ ο καθ΄ου η αίτηση ανέφερε ότι την ύπαρξη του εξωσυζυγικού δεσμού της συζύγου του την πληροφορήθηκε το 2012.

Στην ομόφωνη απόφαση τους οι τρεις Δικαστές του Οικογενειακού Δικαστηρίου Λάρνακας έκριναν τα ακόλουθα:

α)  Ο καθ΄ου η αίτηση ισχυρίζεται ότι ουδέποτε υπήρξε οριστική διάσταση το Δεκέμβρη του 2013, ουδέποτε την έβρισε, ούτε την εκδίωξε από το συζυγικό κρεβάτι, πάντοτε συμφιλιώνονταν και λειτουργούσαν κανονικά ως ζευγάρι, ουδέποτε υπήρξε οριστική διάσταση μεταξύ τους ακόμη και μετά την καταχώρηση της αίτησης διαζυγίου, το 2015 από την σύζυγο του.

β)Από τα σημειώματα του καθ’ ου η αίτηση στην μαρτυρία της αιτήτριας προκύπτει ότι η σύζυγος είχε απομακρυνθεί ψυχικά και σωματικά από τον σύζυγο. Το υποδηλώνουν φράσεις όπως «Ας προσπαθήσουμε να τα ξαναβρούμε», «Σε βλέπω εδώ και δύο μέρες κάπως θλιμμένη», «εγώ δεν σε ξέχασα μωρό μου», «Το σε αγαπώ και το συγνώμη είναι λέξεις που λέγονται μόνο όταν τις νιώθεις», «Συγνώμη σ΄ αγαπώ».  Αλήθεια, σημειώνουν οι τρεις Δικαστές για να καταδείξουν πως δεν γίνεται πιστευτός ο σύζυγος, για ποια συμπεριφορά του, ζητά συγνώμη από την αιτήτρια ο καθ΄ου η αίτηση;Πρόσθεσε ένα σχόλιο