Tuesday 22nd of January 2019 02:52:08 PM

Σεξουαλική κακοποίηση 7χρονης

Σεξουαλική κακοποίηση 7χρονης

ΕΝΟΧΟΣ κηρύχθηκε ομόφωνα από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας άνδρας ο οποίος αντιμετώπιζε εννιά κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιού 7 με 8 χρονών κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2014 και Μαΐου 2015.

  Συγκεκριμένα οι δύο πρώτες κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού αφορούν προβολή ταινιών ερωτικού περιεχομένου σε κοριτσάκι  ηλικίας επτά ετών.  Οι κατηγορίες 3-5 αφορούν την εισδοχή του δακτύλου του κατηγορουμένου στο αιδοίο του ιδίου κοριτσιού  με τη χρήση απειλής. Η έκτη κατηγορία αφορά χάιδεμα των γεννητικών οργάνων του κοριτσιού  κατόπιν απειλής. Οι επόμενες τρεις κατηγορίες αφορούν τον εξαναγκασμό, με απειλή, του κοριτσιού  να χαϊδεύει το πέος του κατηγορουμένου μέχρι να εκσπερματώσει. Οι τελευταίες δύο κατηγορίες αφορούν φίλημα στο στόμα του κοριτσιού.

Ο κατηγορούμενος δεν παραδέχθηκε ενοχή και κατάθεσαν εναντίον  του έξι μάρτυρες ανάμεσα τους η παραπονούμενη ο 12χρονος ξάδελφος της, οι γονείς και η ψυχολόγος που εξέτασε το κοριτσάκι.

Από τη μαρτυρία εξάγεται το γεγονός ότι η μικρή ανέφερε μόνο στον ξάδελφο της, τα αδικήματα που διέπραττε εναντίον της ο κατηγορούμενος, και ο ξάδελφος το αποκάλυψε στη μητέρα της. Αξίζει να αναφερθεί ότι το σπίτι της μικρής είναι δίπλα από αυτό του κατηγορούμενου και η παραπονούμενη πήγαινε εκεί για να της κάνει επιπρόσθετο μάθημα η σύζυγος του που ήταν εκπαιδευτικός. Τα αδικήματα διαπράττονταν ότι η σύζυγος του κατηγορούμενου απουσίαζε.

Οι Δικαστές του Κακουργιοδικείου Έλενα Εφραίμ (Πρόεδρος) Νίκος Γερολέμου και Στέλλα Μέσσιου εντόπισαν τα ακόλουθα ευρήματα επί τον επίδικων γεγονότων:

 

  1. i) Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς της Μ.Κ.1 (παραπονούμενης) στη Β τάξη του Δημοτικού, και λόγω των δυσκολιών της με τη δασκάλα της, η Μ.Κ.3(μητέρας της) μίλησε με τη συμβία του κατηγορουμένου και διευθέτησαν όπως η τελευταία της παραδίδει κάποια μαθήματα, γύρω στα 5-6 μηνιαίως, στο σπίτι της.

(ii) Τα μαθήματα δεν γίνονταν επί σταθερής και συστηματικής βάσης παρά μόνο κατόπιν συνεννόησης μέσω μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα μεταξύ της Μ.Κ.3 και της γειτόνισσας. Τα μαθήματα διήρκεσαν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, ήτοι μεταξύ Σεπτεμβρίου 2014 και Μαΐου 2015, παρόλο που προς το τέλος της χρονιάς είχαν αραιώσει.

(iii) Συνήθως τα μαθήματα γίνονταν Τετάρτες και εφόσον η Μ.Κ.1 βρισκόταν στο σπίτι της μαζί με ένα εκ των γονέων της. Λόγω του ωραρίου εργασίας των Μ.Κ.3 και 4,(πατέρας) είχε γίνει διευθέτηση και η Μ.Κ.1 έμενε στο σχολείο μέχρι το απόγευμα, οπότε είτε τη σχόλανε η Μ.Κ.3 είτε ο Μ.Κ.4 αναλόγως του ποιος εκ των δύο τελείωνε την εργασία του ενωρίτερα.

(iv) Κατά την ώρα του μαθήματος η Μ.Κ.1 πήγαινε ασυνόδευτη στο σπίτι της γειτόνισσας.

(v) Εκεί, κάποτε η γειτόνισσα βρισκόταν ήδη στο σπίτι, και μάλιστα κάποιες φορές ο κατηγορούμενος ήταν απών, οπότε έκανε το μάθημα στη Μ.Κ.1.

(vi) Τα μαθήματα λάμβαναν χώρα στο γραφείο της γειτόνισσας στον πρώτο όροφο της οικίας της.

(vii) Κάποιες φορές η Μ.Κ.1 πήγαινε στο σπίτι της γειτόνισσας και συναντούσε μόνο τον κατηγορούμενο εκεί, δηλαδή η γειτόνισσα αργούσε να πάει στο σπίτι για το μάθημα.

(viii) Η όλη συμπεριφορά του κατηγορουμένου προς τη Μ.Κ.1 άρχισε όταν σε μια από αυτές τις περιπτώσεις όπου βρισκόταν μόνο ο κατηγορούμενος στο σπίτι, ο Κατηγορούμενος ρώτησε τη Μ.Κ.1 αν ξέρει τι είναι το σεξ και αυτή του απάντησε «όχι»,  οπότε της εξήγησε ότι το σεξ είναι αυτό που κάνει ο άντρας με τη γυναίκα που φιλιούνται στο στόμα και ο άντρας βάζει το πέος του στο αιδοίο  της γυναίκας. Τότε ο Κατηγορούμενος της είπε να πάει πάνω μαζί του και εκεί της έβαλε και είδαν μαζί βίντεο ερωτικού περιεχόμενου σε ηλεκτρονική συσκευή, tablet, πάνω στο γραφείο της συμβίας του.

(ix) Αυτό συνέβη και άλλες φορές, και στα βίντεο που έβλεπαν έδειχνε είτε άντρα με γυναίκα είτε γυναίκα με γυναίκα που είχαν ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή. Σε αυτά έδειχνε επίσης γυναίκες που προέβαιναν σε πεολειχία. Ενώ τα έβλεπαν, ο κατηγορούμενος την έβαζε να κάθεται πάνω του, χωρίς να έχουν αφαιρέσει τα ρούχα τους, και αυτή τότε ένιωθε το πέος του σε στύση. Μια φορά μάλιστα εκσπερμάτωσε, όπως της είχε αναφέρει ο ίδιος.

(x) Σε μια τέτοια περίπτωση ήταν που ο κατηγορούμενος της είπε και μια ιστορία για το πως χώρισε με την πρώτη του γυναίκα με την οποία είχαν τέσσερα παιδάκια και ο λόγος ήταν ότι η μια τους κόρη τους είδε που έκαναν σεξ.

(xi) Επίσης, σε μια περίπτωση που ο κατηγορούμενος ασχολείτο οικοδομικά με την ανύψωση του διαχωριστικού τοίχου μεταξύ των δύο οικιών και η Μ.Κ.1 κατέβηκε από το δωμάτιο της στην κουζίνα για να πιεί νερό, ο Κατηγορούμενος της φώναξε να φέρει το tablet της και της έβαλε να δει ταινία ερωτικού περιεχομένου. Στο σπίτι βρίσκονταν η οικιακή βοηθός και ο πατέρας της οι οποίοι όμως βρίσκονταν στο μπροστινό σαλόνι.

(xii) Η Μ.Κ.1 έβλεπε και μόνη τέτοιες ταινίες στο tablet της στο δωμάτιο της εφόσον της έλεγε κάτι τέτοιο ο κατηγορούμενος και η ίδια φοβόταν και αισθανόταν την παρουσία και τον έλεγχο του προς αυτή.

(xiii) Άλλες φορές, ενώ η Μ.Κ.1 βρισκόταν στο σπίτι του κατηγορουμένου για μάθημα και η γειτόνισσα δεν είχε ακόμα πάει εκεί, ο κατηγορούμενος της έλεγε να κατεβάσει τα ρούχα της και αυτή το έπραττε, χωρίς όμως ποτέ να μείνουν χωρίς ρούχα, και τότε ο κατηγορούμενος έβαζε το δάκτυλο του στο αιδοίο της.

(xiv) Υπήρξαν επίσης φορές που ο κατηγορούμενος της έλεγε να του χαϊδεύει το πέος, κάτι το οποίο η Μ.Κ.1 έκανε μέχρι αυτός να εκσπερματώσει. Τότε απλώς ο κατηγορούμενος έπαιρνε χαρτομάντηλο και σκουπιζόταν. Σε μια τέτοια περίπτωση λερώθηκε η φούστα της και πάλι πήραν χαρτομάντηλο και την σκούπισαν, ενώ μετά που πήγε στο σπίτι της η Μ.Κ.1 την έβαλε για πλύσιμο.

(xv) Σε μια περίπτωση, ένα βράδυ, κατόπιν πρόσκλησης του Κατηγορουμένου, η Μ.Κ.1 πήγε με τον πατέρα της για ποτό στο σπίτι του Κατηγορουμένου. Ενώ κάθονταν στη βεράντα ο Μ.Κ.4 και η συμβία του Κατηγορουμένου, ο Κατηγορούμενος κάλεσε τη  Μ.Κ.1 να πάνε στην κουζίνα για να της δώσει χυμό και την οδήγησε πίσω από τον ψηλό κεντρικό πάγκο όπου έβαλε το χέρι του εντός του εσώρουχου της Μ.Κ.1 και της χάιδεψε τα γεννητικά όργανα.

(xvi) Επιπλέον υπήρξαν φορές που ο κατηγορούμενος φιλούσε τη Μ.Κ.1 στο στόμα.

(xvii) Στα πλαίσια της πιο πάνω συμπεριφοράς του, ο κατηγορούμενος έλεγε στη Μ.Κ.1 πως εάν αποκάλυπτε κάτι στους γονείς της θα την έδερνε ή θα σκότωνε τους γονείς της.

(xviii) Κατά την περίοδο αυτής της συμπεριφοράς του κατηγορουμένου προς τη Μ.Κ.1, η τελευταία παρουσίασε αλλαγή στη δική της συμπεριφορά και ήταν πιο αντιδραστική τόσο έναντι του αδελφού της όσο και στο σχολείο έναντι των συμμαθητών της. Επίσης ήθελε να κλείνουν τις κουρτίνες του σπιτιού της και ρωτούσε καθημερινά κατά πόσο οι ομιλίες τους εντός του σπιτιού της ακούγονταν στο διπλανό σπίτι. Έκτοτε έχει εφιάλτες τα βράδια, δεν δέχεται την παρουσία του πατέρα της στο δωμάτιο της, ενώ θέλει συνοδεία για να ανεβεί στο δωμάτιο της και τη συνοδεία του πατέρα της για να πάει τουαλέτα το βράδυ. Κάποτε ζητά να κοιμηθεί με τους γονείς της. Επίσης εκδηλώνει σεξίζουσα συμπεριφορά, ακατάλληλη για την ηλικία της, η οποία συνδέεται με την αναφερόμενη συμπεριφορά του κατηγορουμένου. Λόγω δε της αναστάτωσης της Μ.Κ.1 εξαιτίας της συμπεριφοράς του κατηγορουμένου προς αυτή και μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν στις 24.12.15, η οικογένεια της Μ.Κ.1 εγκατέλειψε αυτό το σπίτι στις 27.12.15.

(xix) Η Μ.Κ.1 έχει διαγνωστεί με Οξεία Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες και χρήζει μακρόχρονης ψυχολογικής στήριξης.

Η ποινή για τον κατηγορούμενο θα επιβληθεί αργότερα, και μετά την αγόρευση για μετριασμό του συνήγορου του Α. Μαππουρίδη. Την υπόθεση για την Κατηγορούσα Αρχή χειρίστηκε η Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ε. Παπαλοΐζου.Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Τελευταιες δημοσιευσεις